Zichtbaar op de fiets

De dagen korten in, en het wordt vroeger donker. Het is niet altijd nog een pretje om dan je fiets boven te halen en na het werk, school of sportactiviteit, terug naar huis te fietsen. Maak het daarom voor jezelf wat aangenamer, en vooral veilig. Zet jezelf zichtbaar op de fiets!

Fietslichtjes

fietslichtjes bbb

Misschien wel het belangrijkste om te hebben als je in het donker fietst: fietslichtjes. Heb je standaard een fietslicht op je fiets, dan ben je zeker goed zichtbaar. Maar heb je een koersfiets of mountainbike? Dan plaats je best fietslichtjes aan je stuur en zadelpen.

Zelfs als het schemert, of je denkt dat er genoeg straatverlichting is, zijn fietslichten onmisbaar. Dit merk je het best als je zelf als autobestuurder in het donker een fietser tegenkomt zonder licht. Daarom zorg je er best voor om altijd zichtbaar op de fiets te zitten.

Bij Fietsen Catrysse hebben we een ruim assortiment fietslichtjes, die je op verschillende makkelijke manieren aan je fiets kan vastmaken.

 

Castelli fluohesje - regenjas

Fluohesje

Bij de schoolgaande kinderen is het al een algemeen aanvaardt beeld. De fluohesjes vallen op en bieden dus al van ver bescherming en veiligheid. Helaas vinden we dat als jongere en volwassene niet zo cool. Daarom kies je misschien liever voor een jasje of fietstrui met fluorescerende elementen in verwerkt. Ontdek nu hippe “fluohesjes” in onze winkel!

 

Fietsreflectoren

Niet enkel jij zelf moet opvallen in het donker, ook je fiets! Dat kan dankzij de reflectoren aan je pedalen, je wielen en je banden. Ondertussen bestaan er al zeer diverse systemen. Kies voor jouw fiets het beste, of mooiste systeem, en zet ook je fiets in de kijker als het donker is.

zichtbaar op de fiets - fietsreflectoren

Let bij al deze zaken wel op dat je niet overdrijft. Het is niet de bedoeling dat je autobestuurders onnodig afleidt of visueel hindert.