Wat is een fatbike?

De fatbike-trend begon in 2005 in Amerika en kwam zo naar ons overgewaaid. Het duurde daarna nog enkele jaren voordat de fatbikes in West-Europa ook voor sensatie zorgden, maar nu staan ze mee te blinken naast andere sportieve fietsen.

Het is een markt die nog volop in ontwikkeling is. Mis de trend niet en laat je prikkelen door de fatbike!

fatbike cubeGrote wielen, dikke banden

Fatbikes roepen discussie op! De een houdt ervan en ziet de fatbike als de nieuwste trend in de wereld van mountainbikes. De ander heeft er geen oren naar wanneer het onderwerp ter sprake komt.

Fan of niet, als er zo’n stoere fiets voorbij komt kan je niet anders dan kijken. Grote wielen, dikke banden en onder de slechtste weersomstandigheden inzetbaar.

Voor alle ondergronden

Fatbikes rollen gemakkelijk over oneffenheden en zijn ook bij of na sneeuwval super om mee te rijden! Ze dienden dan ook in eerste instantie om door de sneeuw te fietsen.

Maar al gauw ontdekten fervente mountainbikers dat een mountainbike met extra dikke banden wel handig is om tijdens de wintermaanden verder te trainen.

Zweven over de grond

Iedereen die een fatbike in zijn of haar bezit heeft, zal beamen dat het lijkt alsof je zonder ondergrond fietst. Je zweeft als het ware over de grond heen. Bovendien is er nauwelijks een ondergrond te vinden waar deze fiets moeite mee heeft.

Zand, rotsen, beton of gras, het maakt deze fiets echt niets uit. Het motto van deze fiets is dan ook: wat er ook gebeurt, niets houdt de fatbike tegen!

Het rijgevoel van een fatbike is dan ook met niets te vergelijken. Het is een fascinerende trend. En niet enkel voor volwassenen. Want ook voor kinderen is deze spectaculaire fiets beschikbaar!

 

Meer weten? Kom gerust eens langs in de winkel!