SIDI schoenen

SIDI schoenen zijn voornamelijk heel populair bij wielrenners. Dit bedrijf werd opgericht in 1960, de oprichter Dino Signori begon zich echter pas in 1970 op motorcross- en racefiets schoenen te concentreren.

Het perfecte samenspel van jarenlange ervaring in de ontwikkeling van fietsschoenen in combinatie met een passie voor de fietssport, maken de eersteklas producten van Sidi zo geliefd en succesvol.

Het merk staat bekend als een merk met een vrij smalle pasvorm. In tussentijd hebben ze hier ook al een oplossing voor gevonden door de ‘mega’ maat toe te voegen aan hun gamma.

Als je sport heb je goede schoenen nodig. Schoenen die optimaal geschikt zijn voor de sport die je beoefent. Dat geldt voor sporten als voetbal, hockey en basketbal, maar ook voor het fietsen.

Als je gaat wielrennen kun je beter geen algemene sportschoenen gebruiken maar speciale fietsschoenen. Deze wielrenschoenen hebben vele voordelen.

 

Voordelen wielerschoenen

fietsschoenen SIDI
Het belangrijkste voordeel is wel de grip op de pedalen die fietsschoenen geven. Met deze wielrenschoenen kun je beter afzetten en dus meer snelheid maken.

Je kunt je voeten met toeclips (riempjes die aan de pedalen zitten) vastmaken aan de pedalen, maar veel goede fietsschoenen beschikken over een clipless systeem waarbij je de schoen direct in het pedaal vastklikt.

 

Fietsschoenen met clipless systeem

Het clipless systeem heeft ten opzichte van de toeclips het voordeel dat je veel beter “vastgeklonken” zit aan de pedalen. Je hoeft – gemerkt of ongemerkt – geen energie te verspillen aan het op de juiste plaats houden van je voeten, maar je kunt gewoon doortrappen en al je energie daarin steken.

Fietsschoenen met clipless systeem geven een veel beter rendement aan energie. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat je met dit soort wielrenschoenen veel gelijkmatiger je energie verdeelt.

Deze wordt bij fietsschoenen met clipless systeem aan de hele zool doorgegeven en niet aan één deel van de voet, wat bij toeclips vaak het geval is.

 

Meer weten? Kom eens langs in de winkel!