Selle Italia

Selle Italia – Fietszadels met geschiedenis en kwaliteit

selle italia fietszadelSelle Italia behoort tot de bekendste zadelfabrikanten op de Europese markt. Al meer dan 110 jaar houdt dit bedrijf zich bezig met de optimale zadelconstructie en revolutioneerde op deze wijze het sportzadel.

In hun vestiging in het mooie Italië, werken ze continue aan nieuwe innovaties voor het perfecte zadel. Vooral door wielrenners wordt de uitstekende kwaliteit van Sella Italia zadels zeer gewaardeerd.

De eerste zadels die in 1879 de fabriek verlieten, werden gemaakt voor transportfietsen. Nadat de auto de fiets als vervoersmiddel nummer één van de troon stootte, focuste Selle Italia zich voortaan volledig op de wielersport. En dit is de juiste keuze gebleken, want intussen wordt 89% van hun producten geëxporteerd en hoofdzakelijk in de wielersport gebruikt.

Rijk gevuld assortiment

Het zadel is haast nog belangrijker dan je fiets zelf aangezien je op dit fietsonderdeel de meeste tijd doorbrengt. Selle Italia heeft door haar rijk gevulde assortiment een zadel voor iedere fietser beschikbaar.

Zoek je een zeer licht zadel of juist een super comfortabele variant? Selle Italia heeft het!

Zo zijn de carbonzadels licht en stevig, terwijl de gelzadels dan weer vooral focussen op comfort. De strakke ontwerpen en het traditionele kleurgebruik van zwart en wit, met soms een kleine kleurnuance, voldoen aan de Italiaanse standaard.

Sella Italia heeft oog voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke fietser, én voor racefietsers en mountainbikers.

Comfortabele Selle Italia race zadels

selle italia fietszadel KatushaSelle Italia is een van de grote namen die zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van fietszadels voor het sporten. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Selle Italia zowel de wielrenners en mountainbikers als de triatleten verzorgt van exclusieve meesterwerken.

Het geheim zit hem in de combinatie van hoogwaardige materialen en moderne technieken met een oog voor oogstrelende designs. Dit resulteert in een fietszadel dat mooi is en jou in staat stelt om de beste prestaties neer te zetten, wat natuurlijk een must is voor ieder racefiets zadel.