Flyer fietsen

Wanneer Flyer over E-Bikes spreekt, heeft ze het niet alleen over frames en spaken, maar over rijplezier en een leuk leven, samen met Zwitserse kwaliteitsproducten en een passie voor het fietsen.

Daarom zet Flyer met het nieuw ontwikkelde, veelzijdige assortiment in op een bewuste en duurzame manier van leven en een actieve en gezonde vrijetijdsbesteding. Ongeacht of je nu liever sportief, ter ontspanning of in het stadsverkeer onderweg bent, biedt Flyer je een geheel eigen E-Bike, precies zoals je die wenst, zodat je in elke levenssituatie en onder alle omstandigheden flexibel en mobiel bent. Daarmee kan je altijd veilig, comfortabel en milieuvriendelijk op jouw bestemming aankomen.

Flyer elektrische fietsen

Zwitserse kwaliteit, innovatie en traditie

Sinds 1995 bouwt het Zwitserse Biketec Flyer E-Bikes. De modernste rijwieltechnologie, innovatief design en ambachtelijke zorgvuldigheid, dat is een traditie die we willen hooghouden. De Flyer modellen zijn daarom altijd meer dan alleen een optelsom van hun onderdelen. In de fabriek in het ‘centraal afgelegen’ Huttwil aan de rand van het idyllische Emmental hebben de ongeveer 200 medewerkers steeds één hoofddoel voor ogen: innovatieve oplossingen combineren met een uniek en herkenbaar design en Zwitserse kwaliteit.

Daarbij staat de vraag van de klant centraal, want alleen zo kunnen de speciaal opgeleide Flyer dealers van Flyer een eindproduct met de beste onderdelen en de beste afwerking bieden.

 

100% Flyer voor elk gebruik

Al sinds de oprichting ontwikkelt Flyer E-Bike’s aan de hand van vragen van de klant en van de nieuwe mogelijkheden die de technici bedenken.

De combinatie van dat uitgangspunt, de modernste technologie en de beste onderdelen leidt tot jouw Flyer; betrouwbaar, eenvoudig te bedienen, comfortabel en kwalitatief hoogwaardig.

100% eerlijkheid

Voor de beste kwaliteit, duurzaamheid en optimale functionaliteit besteedt Flyer extra aandacht aan de aandrijving, remmen en versnellingen, met zorgvuldig geselecteerde onderdelen. Flyer hecht zeer aan de know-how van de fabrikanten van de onderdelen die ze gebruiken. Ze besteden er bijzonder veel aandacht aan, dat hun waarden ook terug te vinden zijn in de Flyer E-Bikes. Dat onderstreept de pretentie om Premium E-Bikes met de beste prijs-prestatieverhouding te produceren.

100% Swiss quality

Een optimale combinatie van Zwitserse aandrijftechniek en de know-how van de lokale, nationale en internationale leveranciers van hoogwaardige rijwielonderdelen vormen de basis voor een flexibele, klantgerichte productie in de Flyer fabriek. Wij nemen Zwitserse kwaliteit serieus, van de ontwikkeling tot de klantenservice.

100% jouw keuze

Als deskundige Flyer dealer adviseren we je graag!

100% tevreden

Wij zorgen ervoor dat je de beste E-Bike krijgt, welke optimaal aan jouw wensen voldoet.

flyer fietsen

Flyer staat voor een doordachte productie

Alle Flyer E-Bikes worden in deze moderne fabriek in Huttwil gemonteerd. De fabriek is in 2009 gebouwd volgens de Minergie® P-norm (Passiefhuis). Als een van de eerste in zijn soort kreeg het gebouw de onderscheiding van de Minergie-Vereinigung. Een warmtepomp haalt de warmte uit de diepte en de geïntegreerde ventilatie vermengt tot 90% van de overtollige warmte met de schone aangevoerde lucht. Overtollige warmte wordt tijdens de zomer aan de aarde teruggegeven.

Een 40 kubieke meter grote regenwaterinstallatie voorziet de toiletspoelingen, de fietsenwasinstallatie en de buitenkranen van water. Zo wordt er geen waardevol drinkwater verspild en is het verbruik met ongeveer twee derde teruggebracht!

Zonnestroom, ja graag! De zonne-energie-installatie op het dak van de Flyer-fabriek zorgt voor al het warme water en de fotovoltaïsche installatie wekt de stroom op voor het hele bedrijf en laadt de accu’s op van de fietsen op voor vele miljoenen Flyer-kilometers.

Dankzij de goed geïsoleerde wanden van het gebouw en de drievoudige raamisolatie heeft het gebouw optimale energiebesparende eigenschappen en is het bijzonder comfortabel.

 

Accu – bereik

flyer batterijHet bereik is afhankelijk van vele factoren. Naast de accucapaciteit spelen de geselecteerde motorondersteuning, de geografische gesteldheid, de bestrating en niet in de laatste plaats het gewicht van de berijder en de bandenspanning een bepalende rol. De accu’s die door Flyer worden gebruikt creëren de voorwaarden voor zo veel mogelijk kilometers per lading. Met deze speciaal voor elektrische fietsen ontwikkelde Li-Ion- mangaanaccu’s wordt optimale veiligheid, capaciteit en duurzaamheid bereikt binnen een zo groot mogelijk temperatuurbereik. Zowel bij lage temperaturen in de winter als bij hoge temperaturen in de zomer is een voldoende groot bereik gegarandeerd.